notícies

Ensenyament prepara un decret per regular els menjadors escolars

23/12/2016

La Direcció General d'Atenció a la Familia i Comunitat Educativa ha convidat els diferents agents que intervenen en la prestació del servei de menjador escolar a fer aportacions en el tràmit de consulta pública previ a la redacció d'un decret que en regularà el funcionament. La única norma existent a Catalunya sobre aquest servei és el Decret 160, de l'any 1996, que està clarament desfasat i té poc a veure amb la realitat actual del sector.

Es ratifica la vigència del conveni sectorial per a 2017

20/12/2016

El tercer Conveni Col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural es manté més enllà del 31 de desembre de 2016, data estricta de la seva vigència, mercès a un acord firmat entre sindicats i patronals el 14 de desembre. Cap del dos sindicats firmants, UGT i CCOO, no han fet denúncia expressa del conveni, i les associacions patronals tampoc no han tingut cap inconvenient a ratificar la seva vigència, de manera que la totalitat del clausulat seguirà en vigor fins que no es firmi un nou conveni.

Bones festes, feliç educació i millor cultura

19/12/2016

L'Acellec i l'Escola Efa us desitgen les millors festes i un any ple d'èxits. No oblideu que tot el que feu educa i que la cultura és arreu.

Es convoca el primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació

14/12/2016

Els principals agents dels sector de les colònies convoquen, d'acord amb les set facultats catalanes d'educació, el primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb la finalitat de promoure la recerca, el coneixement i la divulgació dels valors educatius associats a les estades en cases de colònies. L'Acellec, la Confederació i l'ACCAC compten per a aquest projecte amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

Consulta pública per a la llei de contractes del serveis a les persones

02/12/2016

La Direcció General de Contractació Pública del Govern ha posat en marxa el tràmit de consulta prèvia per a la elaboració de la futura Llei de Contractes de Serveis a les Persones. Tothom que ho desitgi pot fer aportacions per tal que siguin tingudes en compte en la nova iniciativa legislativa, que s'acull a la possibilitat prevista per les directives europees, segons la qual aquest tipus de contractació es pot regular a criteri dels Estats.