notícies

El Tribunal Superior de Justicia estableix que el preu màxim de menjador escolar no és econòmicament viable

07/04/2017

La resolució de preu màxim de menjador escolar per al curs 2013-2014, idèntica a la que s'aplica en l'actualitat, ha estat anul·lada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè considera que el llindar dels 6,20 euros del menú diari no és viable econòmicament. L'Acellec defensa que cal flexibilitzar el sistema de preus perquè els centres i les famílies tinguin l’última paraula a l'hora de determinar el cost del servei.

Les empreses no tenen la obligació de dur un registre de la jornada dels treballadors

07/04/2017

Una sentència del Tribunal Suprem contradiu el criteri de les autoritats laborals segons el qual les empreses han de dur un registre diari de la jornada de tots els seus treballadors. La mateixa directora general de la Inspecció del Treball de Catalunya, M. Luz Bataller, va defensar aquesta obligació en una jornada organitzada per la patronal Cecot a Terrassa el passat 8 de març. Ara, però, queda clar que aquest registre no és exigible, i la Inspecció del Treball haurà de modificar el seu criteri.

L'associació de professionals de joventut engega un estudi sobre perfils del sector

16/02/2017

La primera passa de l'estudi consisteix en un qüestionari que es complimenta a través de la xarxa, i en el qual es demana informació sobre la formació, condicions laborals, funcions i característiques del lloc de treball. L'associació fa una crida a entitats, empreses, administracions locals i professionals per tal que facin difusió de l'enquesta, que es pot respondre fins el 28 de febrer.

L'Acellec demana a l'Ajuntament de Lloret de Mar que rectifiqui les bases d'un concurs de serveis de joventut

16/02/2017

L'associació patronal s'ha adreçat al regidor de Joventut de l'Ajuntament de Lloret de Mar i al secretari municipal a través d'una carta enviada per correu electrònic per demanar que es modifiquin els plecs tècnics del procediment obert convocat per a la contractació del monitoratge i dinamització de la Secció de Joventut del municipi. Ni la dotació econòmica ni les categories professionals proposades no s'ajusten al que determina el conveni sectorial del lleure educatiu i sociocultural.

L'Acellec participa en la ponència per a la llei de Reforma Horària

08/02/2017

Oriol Carbonell i Pep Montes, el primer com a vicepresident i el segon com a gerent de l'Acellec, van participar en la ponència conjunta parlamentària per a la elaboració de la Llei de Reforma Horària. La sessió de treball va tenir lloc el dilluns, 6 de febrer, al Parlament de Catalunya, i també van ser-hi presents representants de la Fundació Jaume Bofill, de la FAPAC i de patronals de l'escola concertada, entre d'altres.