notícies

L’Acellec participa al Saló de l’Ocupació Juvenil de Barcelona

15/03/2019

Els dies 21 i 22 de març la capital catalana acull una nova edició del Saló de l’Ocupació Juvenil de Barcelona i l’Acellec hi tindrà un paper molt actiu als espais temàtics ‘Descobreix’, ‘Salta’ i ‘Apropa’t’ Des de l’entitat es participarà en tallers i taules rodones per explicar les possibilitats en matèria laboral del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat i s’atendrà els joves de manera personalitzada oferint-los orientació.

Es publiquen les taules salarials de 2019

12/03/2019

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat (12/03/2019) les taules salarials per a l'any 2019, en una resolució que dona oficialitat a l'acord parcial sobre el Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural al qual van arribar durant el mes de febrer sindicats i patronals. Les noves taules suposen un increment de l'1% retroactivament des de gener de 2019, i un altre 1,5% a partir de setembre del mateix any.

El Pla per l'Ocupació Juvenil de Barcelona reuneix la taula de seguiment

12/03/2019

Prop de trenta persones, entre representants d'organismes municipals, entitats, organitzacions juvenils, sindicals i patronals es va reunir el 12 de març en una reunió de la taula de seguiment del Pla de Foment per l'Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 de l'Ajuntament de Barcelona. La trobada, presidida pel Comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, va servir per fer balanç parcial de l'aplicació del pla i per explicar alguna de les noves iniciatives del projecte.

La cultura dóna feina al 3,6% de la població ocupada al conjunt de l’Estat

11/03/2019

El Ministeri de Cultura i Esport del Govern espanyol ha publicat les dades de treball del sector de la cultura corresponents a l’any 2018 obtinguts a partir de l’explotació de l’Enquesta de Població Activa. Les xifres indiquen que prop de 700.000 persones van treballar l’any passat a la indústria cultural, una xifra que representa el 3,6% del conjunt de llocs de treball a tot l’Estat.

Dones, dones i dones

08/03/2019

La majoria de treballadores de les nostres empreses som dones, la majoria de ciutadanes a les quals s'adrecen els nostres serveis són dones, la majoria de candidates a ocupar responsabilitats en les nostres organitzacions són dones, la majoria de formadores i expertes del nostre sector són dones, la majoria de mans que s'uneixen per fer créixer i millorar el lleure, l'educació i la cultura són dones. Dones, dones i dones.