notícies

L'Ajuntament d'Alella fa cas a l'Acellec i retira dos concursos públics que l'entitat considera discriminatoris

16/04/2019

La forma jurídica de les empreses mai no ha de ser un argument per a la contractació pública perquè això seria discriminatori i atemptaria contra la igualtat en la competència. És per aquesta raó que els concursos per a la gestió dels serveis d'adolescència i joventut, de participació ciutadana, festes populars, equitat i cooperació internacional de l'Ajuntament d'Alella han estat desistits pel consistori després que l'Acellec presentés recursos contra ells. L'entitat considera que els concursos puntuaven aspectes que no tenen res a veure amb el contingut i la qualitat dels serveis.

Treballem per a la prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI)

10/04/2019

L’Escola Efa està treballant per incorporar el protocol de prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI) a les empreses associades a l’Acellec i forma part del Grup de Treball de la renovació del protocol amb diferents accions formatives. L’objectiu és donar més eines a les empreses per vetllar per la seguretat i reforçar les accions per combatre i prevenir l’abús sexual infantil en les activitats de l’àmbit de l’educació en el lleure.

Projecte per evitar el malbaratament alimentari als menjadors escolars

05/04/2019

‘Pesa i Pensa’ és una iniciativa exitosa que ha desenvolupat l’empresa Campos Estela, associada a l’Acellec, que pretén fer adonar als infants de la importància de no llençar menjar en els àpats del menjador escolar. La iniciativa és un dels projectes recollits en el pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).

Activitat intensa al Saló de l’Ocupació per donar a conèixer el lleure i la cultura

22/03/2019

L’Acellec ha tingut un paper destacat al Saló de l’Ocupació Juvenil que s’ha celebrat a Barcelona el 21 i 22 de març. L’entitat ha fet una presentació del sector amb una xerrada en format de taula rodona, amb la participació d'empreses associades com Eix Estels, Lleure dosmil, FRoca i Anèl·lides. A més, ha programat tallers en format de joc per donar a conèixer el sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat als joves a qui se’ls ha ofert orientació de manera personalitzada.

El registre diari de la jornada laboral entrarà en vigor el maig

19/03/2019

Amb la voluntat de lluitar contra la precarietat laboral, el Govern espanyol impulsa canvis legislatius que obligaran a registrar de manera diària la jornada laboral a les empreses del país. L’Acellec compta amb el suport jurídic de la consultoria empresarial TAX en aquesta matèria i ens mantenim a l’expectativa d’aquest canvi legal que, de moment, no concreta com s’ha de dur a terme.