notícies

L'Acellec, entitat amiga d'Atípics

11/06/2014

Atípics és un projecte que s'autodefineix com a "preincubadora d'idees positives per a joves que facilita la posada en marxa de projectes singulars". Es tracta d'una xarxa d'organitzacions i serveis que pretén facilitar l'emprenedoria responsable en els joves. L'Acellec s'ha constituit com a entitat amiga d'Atípics i, per tant, ha passat a formar part de la xarxa de suports d'aquestes iniciatives, per promoure especialment els projectes vinculats al lleure educatiu i a la cultura de proximitat. Podeu conèixer detalls del projecte en la seva pàgina web.

Informe del Síndic de Greuges sobre el lleure educatiu

11/06/2014

El Síndic de Greuges de Catalunya ha elaborat i publicat un Informe sobre el dret al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars que presenta per primera vegada un treball profund i extens sobre la situació d'una part rellevant del nostre sector al país. Tot i que l'informe té una mancança fonamental en no tenir present de forma suficient l'àmbit professional i empresarial del lleure educatiu, resulten especialment interessants les dades i reflexions que s'hi fan constar al voltant de l'accés en igualtat de condicions al lleure educatiu i del reconeixement professional dels seus treballadors. El podeu consultar o descarregar-lo en aquest enllaç.

El Born CC acull casals d'estiu

11/06/2014

El Born Centre Cultural ha preparat una àmplia oferta d'activitats pensades especialment per acollir la visita de casals d'estiu. Des del 25 de juny i fins al 18 de juliol, una intensa programació d'activitats que combinen el lleure i la diversió amb la cultura, l'educació i la història. Aquí trobareu l'oferta completa.

Interacció, una comunitat virtual per a la gestió cultural

11/06/2014

Cada dos anys la Diputació de Barcelona organitza Interacció, unes jornades que s'han convertit en referència per al món de la gestió cultural. Però més enllà de la cita bianual, Interacció és també un punt de trobada a la xarxa per a professionals del sector, una comunitat virtual basada en l'intercanvi de coneixements i experiències, amb esperit cooperatiu. L'espai el gestiona quotidianament el Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC), i és, probablement, la font pública i oberta més rica, intensa i diversa d'informació i recursos per al món de la gestió cultural. Us podeu donar d'alta com a membres de la comunitat i ho descobrireu immediatament! Ho trobareu en aquest enllaç.

Bloc de cultura digital

10/06/2014

En diuen Blog de Tendències i Cultura Digital a Catalunya, i es tracta d'una iniciativa de l'Institut Català d'Empreses Culturals per promoure els valors i avantatges que suposa la nova cultura digital que ha arribat també al món empresarial i al sector de la cultura. Si voleu estar al dia, entreu-hi. A més, i perquè veieu que no se'ls escapa res, han dedicat un espai específic a difondre ofertes d'activitats de lleure educatiu que treballen amb les tecnologies de la informació i la comunicació. El trobareu aquí.